Jon Ewo

17 bud for et grenseløst lykkelig liv

Del på:

17 BUD FOR ET GRENSELØST LYKKELIG LIV

Dette var ei bok som ble utgitt i 2009. Hovedpersonen, Viktor Vilhelm Valentin, har ei kontrollfrik av ei mor og havner mot sin vilje på en internatskole. Bare fordi hun er forelska i en av lærerne. Hun bryr seg lite om ham, som får det siste rommet på skolen, et rom som befinner seg under ei trapp. Hovedpersonen er for øvrig også levende opptatt av trollmannsrock og starter et lite opprør mot skolens frihetsberøvende og autoritære stil.

Hvis man synes man kjenner igjen enkelte elementer her av Harry Potter så er det altså ingen tilfeldighet. Men selv om det skjer mystiske og fantastiske ting så har det stort sett en helt naturlig forklaring. Men jeg ville skrive ei bok som hadde dette Potterske i-virkeligheten-er-egentlig-alt-mulig-følelse over seg, uten at jeg ville gjøre det til en fantasyroman.

Og jeg ville sette hovedpersonen i mange kniper for å se hvor mye friheten betydde for ham. Jeg fikk til og med en del kolleger av meg til å komme med utsagn om hva frihet betyr for dem. Og har også oppfordret leserne til å gjøre det samme. Hvorav 5-6 faktisk har svart og sendt meg brev.