Jon Ewo

1957

Del på:

BIND 2 I EWOS FEELBAD-SERIE OM ET ANNET NORGE

Hva om tyskerne vant annen verdenskrig? I ungdomsromanen «1957» er Norge styrt av nazister som kjemper for reint blod og rein rase. Hovedpersonen, sekstenårige Monika, er nazist, slik som de fleste andre ungdommer. Om noen uker skal hun forloves med en ung soldat. Og de skal gifte seg om et halvår. Slik skikken er i dette andre Norge i 1957.

Men Monika har begynt å tvile. Hun vet selvsagt at hennes kommende ektemann garantert er den beste mannen hun kan få. Han er jo plukket ut til henne av selveste Heinrich Himmler. Samtidig så vet hun at hun ikke elsker ham. Hun har nemlig forelsket seg i en annen mann. En mann som kjemper imot nazistene.

Så det hun spør seg selv om er: Finnes det andre måter å tenke på? Og leve på? Det er jo dette Norge hun har kjent hele livet, og hun er så i tvil om hva hun skal gjøre.

Den som leste den første ungdomsromanen i denne serien, «1920», vil snart skjønne at det bare var en oppvarming. Denne boka er råere, villere og enda mer spennende.

Det er en lek med historien. For hver bok i serien vil handle om et Norge som er svært forskjellig fra det Norge vi kjenner. For mange ganger skal det ikke så mye til før historien utvikler seg helt annerledes. Og her handler det om et Norge hvor rase er viktig. Hvor man sorterer mennesker. Og hvor du må gifte seg med den som er plukket ut til deg.