Jon Ewo

Marg & Bein

Del på:

Alle liker å bli skremt. Noen mer enn andre. Og de som leter etter bøker i Marg & Bein-serien vil helst skremmes så knoklene rister. Vi er tre forfattere som jobber med å levere disse skumle historiene. Det er Arne Svingen – som også skriver Hubertbøkene. Og Ingunn Aamodt – som lager bøkene om Pulverheksa. For noen år siden bestemte vi oss for å skrive spennende fortellinger. Det kunne være om dauinger, spøkelser, mordere, mørket, ondskap og kannibaler. Hovedsaken var at det skulle bli spennende for dere.

Selv har jeg skrevet 7 bøker i serien. Her er de:

DØDENS GLASSØYE: Da Ann og Jonah går inn i huset til den avdøde naboen, finner de et skjult rom. De skriver navnene sine inn i ei bok de finner, og stjeler et par glassøyne. Det viser seg at glassøyene kan brukes til å se når folk skal dø, og navnene i boka er kun på døde mennesker.

 

 

 

MANNEN FRA GRAVEN: Sommerferien har nettopp startet, og tvillingene Caroline og Peter har besøk av Jacob og Julia. De har fått høre at det bor en mystisk hjort i skogen som heter Rimhorn, og de bestemmer seg for å jakte på denne. Det skal vise seg at dette blir skumlere enn de kunne forestille seg.

 

 

 

STRAFFEKOLONIEN: På Brutal-TV går realityserien Straffekolonien, der seks innesperrede ungdommer kjemper om en pengepremie. Men da alt går galt, og ingen griper inn, er det livet ungdommene må kjempe for.

 

 

 

 

DØDENS ANSIKT. (Dette er en frittstående fortsettelse av «Straffekolonien»:) Det viser seg at nå begynner den virkelige kampen for å overleve. Og at en av de seks ungdommene har en plan om å utrydde de andre. De må kjempe for livet, og mot hverandre.

 

 

 

ORMEHEIA: Mayas kjæreste Aron er den kuleste og peneste gutten i klassen. Men også den mest mystiske. Hvor mystisk skjønner Maya først når han ikke dukker opp på skolen. Plutselig er det ingen som kan minnes ham, bortsett fra Maya. Heller ikke læreren har hørt om noen Aron. Maya drar dit hvor hun så Aron sist – den farlige Ormeheia. Hun finner Aron. Og noe som kanskje betyr slutten på det livet hun kjenner. Og begynnelsen på noe helt annet.

 

 

VOKTEREN: En gjeng ungdommer driver og oppsøker steder og tar med seg ”suvenirer” – trofeer – som gir dem status. Dette er også opptaksprøve for potensielt nye medlemmer. De sniker seg ut om natten til et nedlagt industriområde. Her skal opptaksprøven holdes, men det vennegjengen ikke vet, er at det er en som passer på dette stedet. En som går over lik.

 

 

 

DEMONENE: Tvillingene Patrik og Natalia har en mystisk tante som bor hos dem i perioder. Akkurat hvor mystisk hun er, skjønner de ikke før de i tar seg inn på rommet hennes og finner en åpning ned til en underjordisk verden. En verden styrt av demonkongen Ratsy.

 

 

 

I tillegg har vi alle tre bidratt med hver våre noveller i samlingen KORTE GRØSS. Perfekt for lesevake på skolen. Eller kanskje til en grøsserkveld sammen med noen kompiser.

 

 

 

 

kortegross2omslag

Det samme gjorde vi i samlingen KORTE GRØSS 2. En rekke grusomme knallperler av noen historier.

 

 

 

 

beistomslag HÅRETE BEIST. Jeg hater edderkopper. Derfor måtte jeg selvsagt skrive om nettopp de ekle, hårete beistene. Her er en gjeng unger på sommercamp. Problemet deres er bare at tre giftige edderkopper er løs. Og de kan ikke bare rømme, for sommercampen er plassert på ei øy…

 

 

 

 

korte3omslag KORTE GRØSS 3. Dette er den tredje samlingen vår med skumle fortellinger. Les den hvis du tør…

 

 

 

 

 

 

Hittil har det kommet 27 bøker i serien. Og det kommer flere. For den som vil vite mer så kan dere få det på disse lenkene.

Først lenken til Marg & Beins egen hjemmeside: http://margogbeinserien.wordpress.com/

Så til forlaget som utgir bøkene: http://www.cappelendamm.no/main/katalog.aspx?f=11770

Deretter til Ingunn Aamodts hjemmesider: http://ingunnaamodt.wordpress.com/marg-og-bein/

Og så er det Arne Svingens hjemmesider: http://arnesvingen.wordpress.com/marg-bein/

Ikke minst – for deg som er på Facebook – så finnes det en egen side: http://www.facebook.com/#!/pages/Marg-bein/225730067493800?sk=wall