Jon Ewo

FOR VOKSNE

Del på:

Dette er eksempler på foredrag jeg kan holde for voksenforsamlinger.

1. 1814 – ETT ÅR, FIRE MENN, ET LITE LAND. Sammen med Bjørn Ousland snakker og tegner vi oss gjennom hele dette viktige året i Norges historie. Foredraget er basert på sakprosaboka mi «1814 – Nære på», illustrert av Bjørn Ousland og utgitt i 2014. Boka forteller årets historie fra januar til desember gjennom fire av de faktiske historiske personene – den danske prinsen Christian Frederik, den svenske kronprinsen Karl Johan, grev Herman Wedel Jarlsberg og professor Georg Sverdrup. 1814-historien har alt en som en spennende historie krever – helter, fiender, forrædere, krig og mye drama. Dette er en blanding av foredrag, teater og live illustrasjon. Forestillingen varer i ca en klokketime.

2. Å SKRIVE SAKPROSA FOR UNGE MENNESKER. Jeg har et større sakprosa-forfatterskap og snakker om hvordan man får et stoff – som i utgangspunktet kanskje ikke er så spennende for ungdom – til å bli fascinerende og morsomt. Jeg har jobbet med historie og biografi og snakker med utgangspunktet i disse bøkene. Foredraget varer i ca 45 minutter.

3. KUNSTEN Å GRAVE. RESEARCH SOM MIN INNGANG TIL HISTORIEN. Dette foredraget handler om research som en del av skriveprosessen. Her er det tips og råd til hvordan du skal grave opp og finne informasjon. Jeg forteller generelt om søketeknikker og deretter mer konkret om hvordan jeg selv har researchet mine egne sakprosabøker. Foredraget varer i ca 45 minutter.

4. Å BYGGE ET ROMANPROSJEKT FOR UNGE VOKSNE. Dette foredraget handler om det å skrive romaner for ungdom, med utgangspunkt i mitt eget forfatterskap. Hva som er siktemålet mitt, hvordan ei bok blir til og hva slags problemstillinger og temaer jeg har vært opptatt av. Foredraget varer i ca 45 minutter.

5. JEG-FORTELLINGEN. Om hvordan man skriver i jeg-form. Men det går ikke an å snakke om jeg-form uten også å si noe om du-form og han- og hun-form. Jeg tar utgangspunkt i ungdomsromanene mine og snakker om hvordan romanfigurene mine blir til, hvilke teknikker jeg bruker, hvordan jeg lever meg inn i karakterene min. Foredraget varer i ca 45 minutter.

mail@jonewo.net