Jon Ewo

50 hendelser som formet Norge

Del på:

Bli med på en spennende tidsreise og forstå mer av landet du bor i. Her skal jeg guide deg gjennom noen av de største og viktigste hendelsene i Norge fra 793 og frem til 22. juli 2011.

Her kan du lese om Norges første mynt, Hansaforbundet, innføring av skolegang for alle barn og dannelsen av vårt aller første politiske parti. Boken viser også hvordan utvandringen til USA og kampen for kvinners stemmerett har påvirket landet vårt, og hvordan makten gjennom tiden har flyttet seg mellom konger, adelen og vanlige folk.

Globalisering og teknologi vever verden stadig tettere sammen. Aldri før har det vært viktigere med kunnskap om vårt eget lands historie for å forstå vår egen identitet. Og det var det jeg ville lage. Ei bok som gjør at vi lettere forstår hvorfor landet vårt har blitt som det har blitt.

Det er viktig med en slags plattform å stå på når debatten raser som mest om hva som er sant og usant, hva som er fakta, «fake news» og direkte løgn.

Det er ikke første gangen jeg har skrevet om norsk historie. Men det er første gang jeg har bare plukket ut høydepunkter. Og det er ikke sikkert du heller vil være enige om at dette er de viktigste. Så lag din egen liste! Eller lag en liste over historiske høydepunkter fra det stedet du kommer fra. Bli en lokalhistorisk ekspert!

Boka er nydelig illustrert av Ella Okstad som er illustratør og grafisk designer. Hun har mest tegnet til andre forfatteres bøker, I 2003 utgav hun Hans og Fritjof : den store overraskelsesdagen, en billedbok med egen tekst.

Okstad har utdannelse fra Kent Institute of Art and Design i England der hun var ferdig i 2000. Hun bor og arbeider i Trondheim.