Del på:

WILLIAMS, CONRAD – THE UNBLEMISHED

Bo Mulvey møter en mann i en pub og kommer i snakk om et mystisk kart. Han drikker og får en blackout på vei hjem. Våkner i et mystisk hus med en mulig død mann og angripes av fluer som til og med trenger inn i munnen hans. Han overlever dette, men ikke uten å bli dypt rystet. Uten å vite det har han blitt «veiviser» for de zombiene som omgir oss. Som sjelden kommer inn i storbyene, men som nå angriper London med full tyngde.

Sarah Hickmans datter, Claire, har blitt angrepet av dem, og virker nesten komatøs der hun knapt kommuniserer med verden. Sarah er dessuten forfulgt av torpedoen og seksualsadisten Malcom som vil ha penger av henne. Men det viser seg at Malcom har en helt annen agenda. Han skal spore opp Claire og overlevere henne til seriemorderen Gyorsi. Claire er nemlig en slags menneskelig «bi-dronning» – full av egg som skal bli de kommende, nye skapningene som skal overta jorda.

Bo holder selv på å bli som en av zombiene og har et stående tilbud om det. Men han motarbeider dem alt han kan. Og Sarah flykter og prøver å redde datteren. Sammen blir de det eneste håpet for menneskelighet i et London som oversvømmes av zombier som fråtser i uskyldige mennesker.

Det er blod og gørr så det holder her. Jeg skal ikke sitere noen av passasjene. Jeg skal heller ikke nevne en eneste av detaljene rundt Malcolms seksuelle preferanser. I det hele tatt er det faktisk for mye splatter for meg, det her. Så på det verste leser jeg litt skrått og hopper over en del avsnitt. Dette er ikke lesing for de som er veldig fintfølende.

Så hvorfor skal man nå lese denne romanen. Det kan jo høres ut som spekulativt søppel. Vel, for det første er det svært spennende. Selv om jeg nesten leser noen av sidene bak puta!

For det andre har forfatteren et sjeldent talent for å mane fram selve apokalypsen. Undergangen. Helvete på jord. Williams får London til å leve, slik du aldri før har opplevd denne storbyen. Og han skildrer helt utrolig hvordan denne levende metropolen sakte går til grunne. Hvordan alt det dynamiske og friske livet perverteres og går gjennom zombienes kjøttkvern. I grafisk detalj.

Jeg kjenner ikke selv horror-sjangeren godt nok til å vite hva man skal sammenlikne dette med, men så at en del anmeldere/lesere trakk fram likhetspunkter med tidlig Clive Barker og Simon Clark. Jeg tenker på en slags pervo-utgave av «The Body Snatchers». Med boka vant han for øvrig International Horror Guild Award for beste roman i 2007.

Så, hvis du vil gå inn i denne dystopien, og tåler en god del, er dette kanskje boka for deg. Eller som en blogger skriver: “Be warned though, once you read something you can’t unread it. This one will mess with your head.”

 

UTGIVELSESÅR: 2007

FORFATTERS NASJONALITET: Britisk

FORFATTERENS HJEMMESIDE:

http://conradwilliams.wordpress.com/