Del på:

Vi er plassert i 1800-tallets London. Her lever det vampyrer, varulver og andre utrivelige beist. (A vampire, like a lady, never reveals his true age!) Hovedpersonen er Alexia Tarabotti, som er 25 år, håpløst ugift og uten sjel. Hun har former og litt for stor nese. Ikke minst – takket være en halvt italiensk herkomst har hun litt for brun hud. (Sorry, but pale is in!) Hun lever i en tid hvor manerer og dannelse betyr alt. (Manners! Please!) Og når hun – på den mest ufine og uhøflige måte – blir angrepet av en vampyr, dreper hun ham ved et uhell. Selvsagt med parasollen sin!

Forviklingene starter. Ikke minst fordi Alexia møter den bannende og selvsikre Lard Maccon – en alfa-varulv. Hun misliker ham. Og liker ham … veldig godt!

Forfatteren klarer å spille på både britisk humor samtidig som hun maner fram biter av et London vi forbinder med London-tåkas mørke mysterier. Gasslyktenes London fra historiene om Sherlock Holmes og Jack the Ripper. Denne rare kombinasjonen av humor og atmosfære fungerer utrolig bra.

Ikke minst småkoker det mellom linjene. Det er en romantisk historie her selvsagt. Og mye erotisk undertekst, uten noensinne å ta den biten helt ut. (Was that fear in his caramel eyes?) Boka er for øvrig den første i en serie som kalles «The Parasol Protectorate».

Jeg ler. Jeg koser meg. Det er som å lese en slags parodi på hva jeg vil anta var stilen i viktorianske dameromaner. (Shall we order some tea?) Og Carriger har skapt en strålende hovedperson. Denne steampunkromanen har kanskje ikke all verdens dybde. Men den har all verdens sjarm. Det er litt Jane Austens «Stolthet og fordom» med en vri.

UTGIVELSESÅR: 2009

FORFATTERS NASJONALITET: Amerikansk

FORFATTERENS HJEMMESIDE:

http://www.gailcarriger.com/

 

WIKIPEDIAARTIKKEL OM FORFATTER OG BOK:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gail_Carriger

http://en.wikipedia.org/wiki/Soulless_(novel)

 

INTERVJUER MED FORFATTEREN

http://www.youtube.com/watch?v=w5oVDdYm-tk

http://www.youtube.com/watch?v=lOuSiJlajSA