Del på:

BRENCHLEY, CHAZ – BRIDGE OF DREAMS

Dette er den første boka i en serie på som heter «Selling water by the river.» Byen Sund levde en gang av vann-magi. Det var den som beskyttet dem fra nabobyen Maras, på den andre siden av floden. Men Maras, som var hovedstaden i et krigersamfunn styrt av den store sultanen, ønsket å erobre Sund. Og for tjue år siden skapte de, ved hjelp av magi, en bro i løpet av én natt. Og inntok dermed Sund.

Dette forteller om to skjebner i dette todelte riket. Broen Maras bygde står, takket være unge barn fra Sund som fanges og settes til å drømme den til live. Tenåringen Jendre er sikker på at hun skal bli hentet til fangehullene. Men så blir det lillesøster som får den skjebnen.

Jendre er tiltenkt en helt annen rolle av den ambisiøse faren. Og han får det som han vil. Jendre blir en av den mektige sultanens mange kvinner. Hun får bryllupsnatten med ham og så ser hun ham ikke igjen. Haremet er et sted med mange og farlige intriger. Og utroskap tillates sultanens hustruer – så lenge det ikke oppdages…

Issel er en gategutt i Sund. Med et stort talent for å fylle vann med energi og hente energi fra det. Men han kan bare ikke styre evnene sine. Han blir plukket opp av Ter Ferin. Han driver en hemmelig skole for de som har bare et snev av Sunds gamle magiske evner. Men Issel er en skuffelse. Han er rå, upolert og uten styring. Det vil si – han misliker mesterens bruk av magien. Hvorfor skal de ikke bekjempe soldatene til Maras? Det finnes andre Sund-folk der ute som er langt ivrigere til å gå til væpnet opprør. Burde ikke Issel slutte seg til dem i stedet?

Jendres del av fortellingen dveler ved det sanselige. Hun befinner seg i et arabiskinspirert miljø, gift med sultanen, bor i haremet, omgis av evnukker, med alle de farger og dunster og atmosfærer dette medfører. Mens Issel er en frustrert ung gutt som stanger mot en tilværelse han ikke riktig forstår. Den er hard og brutal og han lurer nok ofte på om han ikke hadde det bedre som gategutt. I en tilværelse hvor døden var et daglig møte.

Det er noe inderlig og flott med denne boka som gjør at den drar deg inn i handlingen. Brenchley skaper to liv – to personer som du bare MÅ vite mer om. I en serie hvor jeg garantert kommer til å kjøpe bind 2 også. Og håper at den holder samme høye standard.

UTGIVELSESÅR: 2006

FORFATTERS NASJONALITET: Britisk

FORFATTERENS HJEMMESIDE:

http://www.chazbrenchley.co.uk/

WIKIPEDIAARTIKKEL OM FORFATTEREN:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chaz_Brenchley

INTERVJUER MED FORFATTEREN

http://falcatatimes.blogspot.no/2011/05/interview-chaz-brenchley.html