Del på:

FILIPPO, PAUL DI – A PRINCESS OF THE LINEAR JUNGLE

Merritt Abraham er ombord på et skip med kurs for Wharton. Der skal hun jobbe på universitetet. Hun har store akademiske talenter, men lite penger. Derfor skal hun via den nye jobben få følge diverse forelesninger gratis.

Imidlertid roter hun seg inn i et forhold til en av professorene. Og han tar henne med på en ekspedisjon for utforske jungelen. (

Der i urskogen møter de store overraskelser.

Boka er så bra og vi er så inni fortellingen. Filippo skriver godt og litterært spennende. Han har humor. Han overrasker. Og så når jeg føler at dette godt kunne ha vært i hundrevis av sider for min del, så er det slutt. Veldig brått slutt. Som om forfatteren har vært syk lenge og visste at han kom til å dø neste dag og bare måtte avslutte. (Men jeg har sjekket, mannen skal fremdeles være i live, så vidt internett vet!)

Dette skal være en slags løs sequel til «A year in the linear city» fra 2002. Nå har jeg dessverre ikke lest denne, så jeg får lite informasjon her hvor stor jungelen er, hva skapningene som henter de døde er, og hvem prinsessen i jungelen er. Mulig at det var dumt å legge ut på dette litterære eventyret uten å lese romanen forut for den. Men sånn blir det av og til.

Paul di Filippo har for øvrig vært med i starten av steampunk-bølgen. Men mener nå selv at han har mistet interessen for den. Denne boka kan kanskje være et forsøk på å skrive noe annet. Han sier selv i et intervju: «I once thought I understood the literary impulses behind steampunk pretty well–exciting milieus for adventures unobtainable in modern times; exploration of roots of our present dilemma; etc, etc–but now they have been so blended with cosplay and «maker» motivations, that I can no more unpack the current phenomenon than I could unriddle the weird and complex appeal of Lady Gaga or Justin Bieber.”

Denne boka presenteres for øvrig som en roman. Det kvalifiserer vel kanskje heller til novella, dvs en kortroman. Kan jeg egentlig anbefale dette? Ja, bortsett fra at slutten skuffer. Men da er dere hermed advart!

 

UTGIVELSESÅR: 2011

FORFATTERS NASJONALITET: USA

FORFATTERENS HJEMMESIDE:

http://paul-di-filippo.com/

[Men denne har han ikke oppdatert på en stund.]

WIKIPEDIAARTIKKEL OM FORFATTER:

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Di_Filippo

INTERVJUER MED FORFATTEREN

http://www.youtube.com/watch?v=g_g44SXrnOc

http://www.youtube.com/watch?v=PYlRDA_HV08